Makaronowa sałatka z rukolą i jajkiem

Obiady 2015-03-11
Makaronowa sałatka z rukolą i jajkiem
- 2 jajka ugotowane na twardo
- garść makaronu razowego (40 g - waga przed ugotowaniem)
- duża garść rukoli
- 3 rzodkiewki
- 2 łyżki kukurydzy konserwowej
- 5 oliwek
- łyżka pestek dyni
- 1/2 ząbka czosnku
- łyżka oliwy
Makaron ugotować. Rukolę umyć i osuszyć. Rzodkiewkę i oliwki pokroić. Jajka również pokroić na mniejsze części. Wszystkie składniki (poza pestkami) wymieszać. Do oliwy dodać przeciśnięty czosnek. Polać sałatkę. Wymieszać i doprawić do smaku. Posypać pestkami.
Wartość odżywcza:
kcal | 495 |
Białko [g] | 24 |
Tłuszcze [g] | 25 |
Węglowodany [g] | 46 |
Błonnik | 6 |
sałatka na obiad, jajko, zdrowa sałatka, rukola, sałatka z rukoli, Dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk Chojna, dietetyk Gorzów