Komosa ryżowa z kalafiorem w sosie czosnkowym

Obiady 2015-01-20
Komosa ryżowa z kalafiorem w sosie czosnkowym
- 1/2 szklanki komosy ryżowej
- 200 g kalafiora
- 3 łyżki naturalnego jogurtu
- ząbek czosnku
- łyżka pestek dyni
Komosę wypłukać aż woda nie będzie się "pieniła". Gotować ok. 10-15 minut w szklance wody.
Kalafior opłukać, podzielić na mniejsze cześci i również ugotować. Do jogurtu dodać wyciśnięty czosnek i wymieszać doprawiając solą. Komosę wymieszać z kalafiorem. Polać sosoem, udekorować pestkami i natką pietruszki.
kcal | 441 |
| g |
Białko [g] | 23 |
Tłuszcze [g] | 10 |
Węglowodany [g] | 69 |
Błonnik | 7 |
komosa, obiad 400 kcal, kalafior