Jajecznica z awokado

Śniadania 2016-02-11
Jajecznica z awokado
- Dwa jajka
- 1/3 dojrzałego awokado – 50 g
- ½ łyżeczki masła – 5 g
- Szczypiorek, ¼ papryki czerwonej, 4 pomidorki koktajlowe
- Kromka chleba
Jajka roztrzepać w miseczce i usmażyć na maśle. Pokrojone awokado oraz paprykę pokroić w kostki, pomidorki pokroić na połówki, szczypiorek posiekać. Warzywa wyłożyć na jajecznicę. Doprawić solą i ulubionymi przyprawami.
Wartości odżywcze
kcal | 336 |
Białko [g] | 15 |
Tłuszcze [g] | 22 |
Węglowodany [g] | 23 |
Błonnik [g] | 4 |
jajecznica z awokado, do czego wykorzystać awokado, awokado, Dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk Chojna, dietetyk Gorzów, dietetyk Gryfino