Omlet z warzywami

Śniadania 2016-02-02
Omlet z warzywami
- 3 jajka
- ½ cebuli małej
- łyżka posiekanego szczypiorku
- trzy łyżki marchewki z groszkiem
- łyżeczka masła klarowanego
- ulubione przyprawy
Posiekaną cebulę i szczypiorek poddusić na maśle. W miseczce roztrzepać jajka i wymieszać z marchewką z groszkiem. Jajka wylać na patelnię z cebulką i szczypiorkiem. Omlet przykryć pokrywką i smażyć aż cała masa się zetnie - ok. 4 minuty. Odwrócić na drugą stronę i piec już bez przykrycia ok.1 minuty.
Wartości odżywcze
kcal | 307 |
Białko [g] | 20 |
Tłuszcze [g] | 24 |
Węglowodany [g] | 5 |
Błonnik [g] | 1 |
Omlet, śniadanie z jajek, śniadanie bezglutenowe, Dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk Chojna, dietetyk Gryfino, dietetyk Gorzów