Jaglanka z gruszką

Śniadania 2015-04-23
Jaglanka z gruszką
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- ½ szklanki mleka 2% lub mleka roślinnego
- ½ dojrzałej gruszki
- ½ łyżeczki miodu
- 2 orzechy włoskie
- cynamon, imbir
Kaszę jaglaną wypłukać najpierw zimną wodą a później wrzątkiem. Gruszkę obrać i pokroić w kosteczkę. Kaszę gotować z gruszką w mleku ok. 10-12 minut na małym ogniu. Jeżeli będzie konieczność to można dodać wody podczas gotowania. Gdy kasza lekko ostygnie wymieszać z miodem, cynamonem i imbirem. Kaszę udekorować orzechami.
Wartości odżywcze:
kcal | 420 |
Białko [g] | 14 |
Tłuszcze [g] | 10 |
Węglowodany [g] | 74 |
Błonnik [g] | 4 |
Jaglanka, kasza jaglana, pyszne śniadanie, zdrowe śniadanie, Dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk Chojna, dietetyk Gorzów, dietetyk Gryfino