Budyń z komosy ryżowej z borówkami

Śniadania 2015-02-13
Budyń z komosy ryżowej z borówkami
- 50 g komosy ryżowej
- mały banan
- 1/3 szklanki mleka
- łyżka pestek dyni lub łyżka zmielonych dowolnych orzechów
- 1/2 szklanki borówek (malin, truskawek) - mogą być mrożone
Komosę ugotować. Zmiksować ją w blenderze z bananem i mlekiem. Borówki (lub inne owoce) poddusić lekko w rondelku. Na dno szklanki/ pucharku wyłożyć pestki lub mielone orzechy, następnie budyń i ozdobić musem z borówek.
kcal | 329 |
| g |
Białko [g] | 13 |
Tłuszcze [g] | 8 |
Węglowodany [g] | 53 |
Błonnik [g] | 4 |
śniadanie, 300 kcal, komosa ryżowa, banan, Dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk Chojna, dietetyk Gorzów