Muffinki z warzywami

Przekąski 2015-09-11
Muffinki z warzywami
- 70 g kaszy jaglanej - przed ugotowaniem
- 200 g cukinii
- 100 g czerwonej papryki
- ½ małej marchewki
- ½ cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 4 jajka
- ulubione przyprawy
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Dobrze odsączyć z wody po ugotowaniu. Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć. Wymieszać dokładnie kaszę z warzywami, jajkami i doprawić wg uznania. Piec w silikonowych foremkach w temperaturze 170⁰C przez 30 minut. Z tej porcji wychodzi 12 muffinek.
Wartości odżywcze 1 sztuki ok. 50 g
kcal | 40 |
Białko [g] | 2 |
Tłuszcze [g] | 2 |
Węglowodany [g] | 4 |
II śniadanie, zdrowe drugie śniadanie, zdrowe śniadanie do szkoły, Dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk Chojna, dietetyk Gorzów, dietetyk Gryfino