Ciastka owsiane

Przekąski 2015-05-10
Ciastka owsiane
- 2 szklanki płatków owsianych
- ½ szklanki mąki
- ½ szklanki cukru (można dać mniej)
- ½ szklanki oleju
- 2 jajka
- ½ szklanki pestek dyni i słonecznika, posiekanych orzechów, orzechów ziemnych nie solonych
- Garść rodzynek, 1/2 tabliczki pokruszonej gorzkiej czekolady
Wszystkie składniki razem wymieszać aż do uzyskania konsystencji, z której można formować ciastka (można dodać wody lub mąki w zależności od potrzeby). Piec 12-15 minut w temperaturze 160⁰C.
Wartości odżywcze 2 szt. - 50 g
kcal | 231 |
Białko [g] | 4 |
Tłuszcze [g] | 14 |
Węglowodany [g] | 24 |
Błonnik [g] | 2 |
ciastka owsiane, proste ciastka owsiane, pyszne ciastka owsiane, najlepsze ciastka owsiane, Dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk CHojna, dietetyk Gorzów, dietetyk Gryfino