Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem

Kolacje 2015-07-23
Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem
- 300 g ugotowanej fasolki szparagowej
- 2 jajka ugotowane na twardo
- średniej wielkości pomidor
- ¼ cebuli czerwonej
- dressing: łyżeczka oliwy + ząbek czosnku
- łyżka pestek dyni
- przyprawy: świeżo zmielony pieprz i bazylia
Ugotowaną fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, jajka, obranego ze skóry pomidora, cebulę również pokroić. wszystkie składniki wymieszać z dressingiem. Doprawić do smaku. Posypać pestkami dyni.
Wartości odżywcze:
kcal | 340 |
Białko [g] | 22 |
Tłuszcze [g] | 22 |
Węglowodany [g] | 25 |
Błonnik [g] | 12 |
sałatka z fasolki szparagowej, fasolka szparagowa, fasolka szparagowa z jajkiem, Dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk Chojna, dietetyk Gryfino, dietetyk Gorzów