Pasta kanapkowa z bobu

Kolacje 2015-06-24
Pasta kanapkowa z bobu
- 200 g ugotowanego bobu i obranego ze skórki
- dwie łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, mielony kminek
Bób zmiksować z olejem i czosnkiem na gładką masę. Doprawić do smaku.
Wartość odżywcza łyżki pasty – 20 g
kcal | 30 |
Białko [g] | 1 |
Tłuszcze [g] | 2 |
Węglowodany [g] | 3 |
Błonnik [g] | 1 |
Wartość odżywcza kolacji: dwie kromki chleba (80 g) + dwie łyżki pasty
kcal | 255 |
Białko [g] | 6 |
Tłuszcze [g] | 5 |
Węglowodany [g] | 51 |
Błonnik [g] | 6 |
Pasty roślinne, pasta z bobu, pasta na kanapki, zdrowe śniadanie, zdrowa kolacja, dietetyk Chojna, Dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk Chojna, dietetyk Gorzów