Sałatka brokułowa

Kolacje 2015-01-03
Sałatka brokułowa z fetą.
- 100 g brokułu
- ogórek świeży
- papryka czerwona
- 50 g sera feta
- Sos czosnkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego greckiego, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól do smaku
- Świeży koperek
- Świeży szczypiorek
Brokuły gotujemy bardzo krótko na parze. Ogórek i paprykę kroimy w kostkę. Mieszamy z podzielonymi na cząstki brokułami. Dodajemy posiekany szczypiorek. Mieszamy z sosem, posypujemy pokruszonym serem feta, koperkiem i szczypiorkiem. Podawać z kromką chleba razowego.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna: 316 kcal
Białko: 20,3 g
Tłuszcze: 11,6 g
Węglowodany: 41,4 g
Błonnik: 8,8 g
brokuł, kolacja, 300 kcal