Pikantna fasolka szparagowa z pomidorami i cukinią

Obiady 2015-07-21
Pikantna fasolka szparagowa z pomidorami i cukinią
- duża, młoda cukinia
- 2 pomidory
- 200 g ugotowanej fasolki szparagowej
- cebula
- ½ papryczki chili lub ½ łyżeczki chili mielonego (opcjonalnie)
- do wyboru: 50 g makaronu, 50 g ryżu lub kaszy lub 3 średnie ziemniaki
- sól, pieprz
- czosnek
- łyżka oliwy
Cukinię i cebulę pokroić w kostkę, pomidora sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić. Papryczkę i czosnek posiekać na drobno. Wszystkie warzywa dusić ok. 10 minut na oliwie. Po tym czasie dodać ugotowaną fasolkę i makaron lub ryż lub pokrojone w plasterki ziemniaki. Poddusić jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku.
Wartości odżywcze
kcal | 393 |
Białko [g] | 16 |
Tłuszcze [g] | 10 |
Węglowodany [g] | 74 |
Błonnik | 15 |
Cukinia, fasolka szparagowa, szybki obiad, szybki zdrowy obiad,Dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk Gorzów, dietetyk Chojna, dietetyk Gryfino