Pasztet z kaszy gryczanej

Obiady 2015-06-22
Pasztet z kaszy gryczanej
- woreczek kaszy gryczanej
- 1/3 kostki sera feta – 70 g
- 2 jajka
- 5 pieczarek
- cebula
Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć na łyżce oliwy z pokrojoną w kostkę cebulką. Kaszę ugotować. Gdy ostygnie wymieszać z rozgniecioną fetą, pieczarkami, cebulą i jajkiem. Doprawić do smaku ulubionymi przyprawami: papryka, chili, czosnek, curry itp. Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Można posypać pestkami dyni lub słonecznikiem. Zapiekać 40 minut w 170⁰C. Można podawać z gulaszem wołowym i surówką z czerwonych buraczków.
Wartość odżywcza 100 g
kcal | 162 |
Białko [g] | 7 |
Tłuszcze [g] | 8 |
Węglowodany [g] | 18 |
Błonnik | 2 |
kasza gryczana